Livet

London calling

Screen shot 2010-08-25 at 09.53.37I morgen er det avreise til London. Fly og hotell ble jo bestilt for en god stund siden, men jeg hadde ikke ventet det værvarslet som jeg har sett nå. Fredag morgen ser ut til å ha det været som det var meldt her på Østlandet i går. Riktignok er det fortsatt meldt vått under Birken, men det Londonværet kan forsåvidt gjøre at mer av turen enn planlagt tilbringes innendørs. Forhåpentligvis klarer det opp til Lørdagen.

Bartebyen kaller

Screen shot 2010-08-24 at 16.47.14Da kan vi si det høyt.

Ragnhild har fått en post doc ved NTNU, og jeg har om ikke annet begynt å søke jobber i Trondheim. Vi regner med å flytte i løpet av oktober/november og at vi blir der oppe ihvertfall de tre årene det tar Ragnhild å gjøre ferdig post doc'en. 

Det blir rart å flytte fra Oslo. Jeg har bodd her siden 98, det aller meste av venner og bekjente jeg har er et resultat av at jeg flyttet inn hit og tok del i studentlivet.

12 år i Oslo, vel jeg var vel strengt tatt mest i Holmestrand de 3 årene jeg gikk på Høgskolen i Vestfold og tok en bachelor i skipsfart og logistikk.

Nå er det snart slutt mellom meg og Oslo, ihvertfall for denne gang. Nye eventyr i bartebyen venter. Heldigvis flytter jeg ikke dit alene, jeg flytter dit sammen med kone og (angstfylt) katt.

Pølse

Pølse, hva rimer egentlig på pølse?

Ikke vet jeg, men vi fikk uansett en foodprocessor i bryllupsgave og den kom jo med kjøttkvern og pølsehorn så vi har laget pølser. Hjemmelagde pølser.

IMGP0818

Oppskrift fra internett,tarm og spekk fra Strøm-Larsen, kjøtt og krydder fra butikken. Foodprocessoren har jo kjøttkvern så først ble det kværnet no deilig storfekjøtt som skal bli til hamburgere senere i dag.  Litt av storfekjøttet endte også opp i pølsedeigen.

IMGP0831

Opskriften vår ble til slutt noe sånt som dette:

- 200 g spekk

-800 g gris

-150 g storfe

- eggehvite fra 2 egg

- 50 g brødsmuler

- en dæsj salt og pepper

- en klype revet muskat

- en håndfull fersk timian

- en knust nellik

- en klunk rødvin

- 1,5 m grisetarm

Vi malte opp kjøttet, vi blandet alt sammen (i foodprocessoren) og vi stekte opp en liten bit av det for å smake på. Det smakte godt, men var litt tørt så vi heiv oppi en klunk rødvin. Ikke fult så tørt når vi testet den nye blandingen og rødvinen passet greit inn IMGP0835smaksmessig. 

Så var det å tre tarm på pølsehornet og sette igang. Det var overraskende lett, men vi skal være de første til å innrømme at vi ikke er pølsemakermestere, strengt tatt er vi neppe pølsemakeraspiranter engang. Litt over 1 kilo med pølsedeig ble til slutt til 14 pølser, de 7 fineste endte oppå i kjøleskapet og de 5 minst vellykkede (visuelt sett) endte opp på grillen. 

Travelt

Har vært veldig travelt i det siste.

Kommer til å være veldig travelt i en måned til tenker jeg.

Men det er nyheter å fortelle om. De kommer nok snart.

En stor takk til alle

IMGP0694Festen er over.

Kakene er spist opp.
Teltet er pakket ned.

Takk for at dere kom.
Takk for at dere ville dele kvelden med oss.
Takk for gavene.

Vi ser frem til å se dere igjen.

Lorem ipsum dolor sit amet.