Livet

Hurra for meg

Navnet på denne bloggen, Gaute ver. 3.4.2., spiller jo på at jeg var sånn ca 34 år sist jeg gjorde noen store forandringer på den. Hele bloggen min kræsjet sist høst og jeg brukte en del tid på og kopiere alle blogpostene fra nettet slik at jeg kunne få dem inn i blogprogrammet mitt igjen. Derfor er hele forrige sommer postet en dag i september i fjor hvis jeg ikke husker helt feil.

Nå er det jeg som har rundet 35 år og bloggen får da en ny tittel.

Hva dette året vil bringe, nei det vet jeg ikke enda.

Gaustatoppen

IMGP0451Etter en liten stopp innom G-Sport på Rjukan kjørte vi opp til Stavsro og startet på turen opp til Gaustatoppen. 4,5 kilometer opp til toppen og ganske mange høydemeter. 

IMGP0546Turen opp tok oss litt over halvannen time og vel fremme ved turisthytta ved Gaustatoppen belønnet vi oss selv med vaffler og litt brus sammen med vår medbragte niste.  Oppe på toppen fant vi også en geocache og fikk tatt noen bilder så vi kan bevise at vi begge var der oppe.

På vei opp var det fint og varmt, men når vi kom opp til toppen kom det en stor mørk sky mellom oss og sola. At vi ikke lenger holdt oss i bevegelse gjorde det nok ikke noe bedre. Til tross for at Ragnhild ser ut som om hun er kledd for vintervær så er det faktisk bare i slutten av juli. skjønt det er også på over 1800 meters høyde.

Turen ned tok omentrent like lang tid, men var mye lettere, og når vi var tilbake i bilen spiste vi sjokoladen som hadde ligget i sekken hele veien turen. Det ble jo tatt noen bilder underveis og de har endt opp på facebook og på mine bildesider. Vi var også oppe på Gaustatoppen for et par år siden, da var været et helt annet.

Geocaching på Rjukan

Vi har tatt turen opp til Rjukan i helgen og benytter anledningen til å prøve ut geocaching. Geocaching er moderne skattejakt gjerne med hjelp av en GPS. 

GPS har jeg i et par telefoner, en pulsklokke og en sykkelcomputer, men vi endte opp med og laste ned et program på Ragnhilds telefon som viste kart og gav hint om hvor vi skulle lete. 

IMGP0433Første cache var på turistkontoret på Rjukan og den fant vi relativt lett. Da denne bare var noen hundre meter fra leiligheten fortsatte vi vidre og krysset både elv og jernbanespor på jakt etter cache nummer to. Denne fant vi ikke like lett, men med kompass, avstandsindikator og et hint om å se etter betong så fant vi den til slutt.

IMGP0448

Det var da en cache til ikke så lang unna så vi gjorde vår lille spasertur litt lenger. Ved den gamle brannstasjonen på Rjukan var det gjemt en veldig liten boks som satt med magnet på takrenna. Vi fant brannstasjonen lett, leste hintet som sa at den var veldig liten og magnetisk. En liten rød sak på takrenna fanget min oppmerksomhet der jeg gikk rundt bygget og så på alt som var av metall og vips hadde vi funnet vår tredje cache.

Bus for tog

Arbeidet på Vestfoldbanen fortsetter og det betyr at det fortsatt er buss for tog mellom Oslo S og Holmestrand. For min del så betyr jo ikke det noen ekstra bytter, men tog er nå mer praktisk enn buss.

Cobb Salad

Når jeg har spist lunch ute så har jeg i lang tid endt opp med en burger eller noe annet som vel så gjerne kunne vært middag. I Berkeley derimot ble det en hel del salater. Cæsar salaten dukker jo opp overalt, og med litt kylling på så blir det jo litt mat av den, men jeg synes nå at en salat som består av no tørt brød, en type salat og litt dressing blir veldig kjedelig.

På Manny's Tap Room i Berkeley fant jeg Cobb Salad. En deilig salat med egg, bacon, kylling, blåmuggost, og avokado. Mange smaker og mye mat i den salaten. Det finnes sikkert mange varianter over en Cobb salat, men alle jeg har smakt har vært veldig gode.

Etter at vi kom hjem fra USA har vi vært ute og spist lunch noen ganger, men Cobb salaten har ikke vært og finne på menyen. Det var før jeg fikk høre at en bekjent hadde spit en Cobb salat på Nighthawks Diner på Løkka. Så denne helga fikk jeg tatt turen innom og fikk meg en Cobb salat. mmmmmm, nydelig var den. Burger med fries som jeg forrige gangen jeg var der imponerte egentlig ikke no særlig, men de lager en skikkelig god Cobb salat der.

Anbefales.

Lorem ipsum dolor sit amet.