Livet

Og ikke bare er det bilen som vil gi meg trøbbel i dag

Trenger jeg si mer??

Screen shot 2010-06-23 at 19.00.46


Biltrøbbel igjen

DSC05050Bilen vil ikke slutte å gi meg trøbbel. Denne gangen tror jeg at jeg vil skylde på dårlig verkstedarbeid. For de som ikke er bevandre i motorer så kan jeg fortelle at problemet denne gangen var dieselforsyningen igjen. Denne gangen var det heldigvis ikke dieselrøret som var knukket, men resultatet var det samme. Motoren stoppet mens jeg lå i 100 på motorveien. Jeg var rett nord for bommen i Sande da jeg så meg nødt til å rulle inn på veiskulderen, ta på meg den orange vesten og titte under panseret.

Midt i bildet er det noen rør, dette er dieselrørene. Man kan se toppen på to sylindere på bildet og dieselrørene som kommer ned i en blank mutter. Den venstre av disse mutterene var tydeligvis ikke festet godt nok etter at bilen for noen uker siden var på verksted for å få byttet dieselrør. Når mutteren ikke sitter godt så spruter det diesel utover i motorrommet isteden for inn i sylinderene. Uten drivstoff vil ikke motoren gå.

Heldigvis er jeg ikek helt tapt bak en motorvogn. I løpet av et par minutter hadde jeg funnet feilen og med hjelp av en skiftnøkkel hadde jeg også klart og fikse problemet. Etter at mutteren ble strammet fant dieselen nok en gang veien inn i motoren og jeg kunne kjøre vidre til Holmestrand.

Hell station

DSC05035Vi var på bryllup på Hell i helga. 8 grader og regn, så passe temperatur for bunad med andre ord. Det var også en del utlendinger i bryllupet, spanjoler, nederlendere, ozzy's, amerikanere, finner, islendinger og sikkert noen jeg ikke har fått med meg nå. For disse så var jo bilder av bundadskledde nordmenn et must, men også bilder av skiltet på Hell station. Da jeg aldri har vært på stationen og sett det beryktede skiltet selv så ble det selvfølgelig en liten fotoseanse for oss nordmenn ogsaå.

PhD Comics på besøk

I dag holder Jorge Cham, mannen bak PhD (Piled High and Deeper) Comics, et foredrag om stipendiatlivet og prokrastinering på Ås. I morgen kommer han til Oslo for å prate på Chateau Neuf, og før han forlater landet så skal han en tur innom i Trondheim.

I går fikk han en kjapp omvisning i Oslo, han spiste hvalgryte forran Vestbanen og avsluttet dagen på middagsbesøk hjemme hos oss. Vi serverte ham, som vi serverer alle utlendinger (som ikke er vegitarianerer), Rudolf. Reinsdyr i form av finnbiff så ut til å falle i smak.

Jorge var en hyggelig kar, virket intressert i de norske stipendiatenes liv og forholdene i Norge generelt. Jeg tror foredraget hans kan bli riktig så festlig, og etterpå så kommer vel stipendiatene til å drikke en del øl.

Punktering

DSC05006DSC05014En punktering var ikke det jeg hadde mest lyst til å starte dagen med, men det var nå en punktering som møtte meg når jeg kom til bilen. Høyre forhjul var flatt. 

Så da var det jo bare og finne frem jekken og reservehjulet. Etter litt knoting ved fortauskanten fikk jeg byttet hjul og kunne inspisere det punkterte dekket. Det tok ikke lang tid før jeg fant synderen, en skrue som sto i dekket. Sannsynligvis kommer den fra Sukkerbiten og alt snekkerarbeidet vi har gjort der de siste ukene. 

Nå er ihvertfall reservedekket på plass og jeg må se om jeg får lappet dekket på no vis. 

Vann, ikke alltid en velsignelse

DSC04994En loftsleilighet har sine fordeler, vi har f.eks. en  liten takterrasse. Det som ikke er så fint er at avløpet er underdimensjonert og har knapt plass til varmekablene som skal hindre at det fryser på vinterstid. 

Når det nå regnet en hel natt og sluket viste seg å være tett igjen fikk jeg meg en overraskelse der tittet ut vinduet mens jeg gjorde klart til frokost. Det var nærmere 2 cm med vann der ute. I bare undertøyet løp jeg ut, fikk av rista på sluket og kunne kjapt konstatere at der var det tett. 

Avløpet fra sluket er ikke store røret, det kan ikke være stor mer enn 1 cm i innvendig diameter og med to kabler så er det ikke mye plass til noe annet. 2 frø fa et av de store trærne i bakgåden og litt kalkavleiringer fra i vinter er alt som skal til for å tette avløpet. Leilighetene på andre siden av bakgården hadde for noen år siden det samme problemet og det ble lekasjer inn i leilighetene under. Forhåpentligvis så har vi unngått det denne gangen, men hva hvis jeg ikke er hjemme og oppdager at det er tett neste gang, hva hvis det får regne i et par dager uten at noen passer på at avløpet er åpent. 

Lorem ipsum dolor sit amet.