Livet

Turist i Trøndelag

En studiekamerat av Ragnhild har vært på besøk i helgen, og med utenlandsk alibi har vi vært turister i egen by og i regionen.

På lørdag fikk vi besøkt Nidarosdomen og Erkebispegården med tilhørende museumsrunde og på søndagen gikk turen til Stiklestad.

IMGP2361IMGP2386

Det skjedde ikke stort på Stiklestad en tildig mai formiddag, så kanskje vi bør ta turen tilbake i slutten av Juli når det er mer som skjer. Turen tilbake mot Trondheim førte oss også en snartur innom Falstadsentret før vi stoppet ved Steinvikholm Slott hvor Fortidsminneforeningen hadde åpen dag. Der mysset det av folk og blant attraksjonene var oppvisning i sverdkamp og en omvisning på slottet. Litt middelaldersk mat ble det også før vi kjørte tilbake til Trondheim. 


Sjokolade

Ragnhild har de siste dagene besøkt Riksarkivet og Jacobs på Holtet for å gjøre research til en artikkel om snop på 17 og 18-hundretallet. Dette har i dag medført at vi har forsøkt å lage sjokolade etter en oppskrift fra Carl von Linné

IMGP2248IMGP2257Vi startet med rå (tørkede) kakaobønner som vi ristet i stekepanne før vi skrelte dem. Kakaobønner med skall ser egentlig litt ut som mandler, men til tross for at det står på posen at de kan spises rå så vil jeg vel egentlig ikke anbefale det.  Rå kakaobønner smaker beskt og bittert.

IMGP2266IMGP2300Uten skall ser de veldig anderledes ut, men det er fortsatt langt igjen til de i det hele tatt ligner på noe vi i dag vil kalle sjokolade. Ifølge oppskriften skulle vi ha støtt det i en morter over åpen ild sammen med kanel, vanilje, sukker og amber, men da dette virket noe vanskelig å få til på vårt kjøkken valgte vi å male bønnene, droppe amberet og heller male bønnene og så balnde det med de andre ingrediensene i en stekepanne før vi så lot blandingen få en god runde i morteren.

Jobbsituasjonen

Når ting skjer så skjer det sjelden bare en ting. 

photoPå vei hjem fra Oslo på Onsdag ble jeg oppringt fra Adecco som lurte på om jeg kunne jobbe litt for dem i sommer. Så etter å ha tatt nattbussen fra Oslo gikk jeg fort hjem, spiste frokost og skiftet før jeg dro til Vecturalageret hvor jeg nå plukker og pakker drikkevarer til vinmonopol, resturanter og hoteller. På jobb kl 07:00, lemping av alkohol i 8 timer og så sliten hjem igjen. Men skjer en ting, så skjer gjerne noe annet også. Så når jeg er ferdig på jobb første dag så er det melding på svareren min som sier at jeg er ønsket på intervju for en jobb i REMA Distribusjon. Så over helgen er det intervju igjen og forhåpentligvis hører jeg også noe fra Jernbaneverket om den jobben jeg har søkt på hos dem.

Det ser med andre ord litt lysere ut på jobbfronten igjen.

Dugnad

photoNå har ikke vi masse plen og hage i sameiet vårt, men vi har et stort tre som lager veldig mye løv. Så dugnad betydde i all hovedsak å samles ute i bakgården for å samle opp løvet som falt i fjor. Vi har også fått luket litt ugress, klippet ned noen busker og kastet litt søppel og oppdaget at vi har mer bodplass ute enn vi trodde.

Kanskje det viktigste var å bli litt bedre kjent med noen av naboene og at vi ble enige om at sameiet kjøper en gassgrill. Hvor mange søplesekker vi klarte å fylle med løv og kvist vet jeg ikke, men jeg måtte løpe en tur bort på butikken underveis da vi brukte opp de som var kjøpt inn til dugnaden.

Lorem ipsum dolor sit amet.