Livet

Puss puss, så får du en suss

DSC04878Det var ihvertfall det Trond-Viggo og Flode sang. Nå har ikke eg tenkt til å kysse katta uansett hvor mye tennene pusses, men etter et besøk hos veterinæren for å få fjernet tannsten så har vi fått beskjed om at katten (les: vi katteeiere) bør pusse tennene en gang i uken. Vi har blit utstyrt med tannkrem som vistnok skal smake lever, men Apollo er fortsatt ikke helt overbevist om at tannpuss er en bra ting. Etter tannstenfjerningen så har han fått redusert katteånde så noe har det for seg, men å ta slosskampen en gang i uken kan bli litt voldsomt. Heldigvis så vil tannkremen også ha god effekt om han bare får det inn i munne og tygger litt på det det.

Ragnhilds sommerprosjekt

DSC04874Med blomster på bordet, chilli i vinduet og krydderurter på kjøkkenbenken var steget til blomsterkasse ikke så langt. Det ser kanskje ikke så imponerende ut, men hvis Ragnhild har grønne fingre så vil denne blomsterkassa etter hvert bidra med oregano, basilikum og ruccola. Vi vurderte kattegress, men kattegresset er isteden plantet i en mindre potte slik at katten ikke er nødt til å gå ut for å kunne spise litt gress. Så gjenstår det å se da, om vi husker og vanne blomsterkassa og om det i det hele tatt kommer noe grønt opp av den.

The winner takes it all...

ffFisherman's Friend kjører en Facebook konkuranse i disse dager. Jeg har sett noen poster om at folk prøver lykken der. Den store premien er en reise som fort kan bli jorda rundt. Nå er ikke jeg kjent for å vinne mye, men jeg sjekket nå ut denne saken og få minutter senere hadde jeg vunnet et cruise for to til Kjøbenhavn med DFDS Seaways. Det er riktignok ikke en jorda rundt tur for to, men det er da en hyggelig overraskelse og kunne gi kona når hun kom hjem fra trening.

Sløv katt

I går var Apollo hos veterinæren for tannsteinfjerning. Der vi klarer å si "aaaaa" og gape så tannlegen får gjort jobben sin er det åpenbart at katter flest har tannlegeskrekk da de gjerne får full narkose. Narkose, som de som har fått det vet, har ofte ganske kraftige ettervirkninger. Man føler seg slapp og sløv, kvalm, har ikke matlyst og har kanskje litt dårlig balanse og koordinasjonsevner også.

Apollo sjanglet fælt når han kom hjem. Han sovnet riktignok ikke med hodet i matfatet, men han hadde problemer med å løfte hodet, så han fikk mye mat på snuten sin. Normalt når han ligger så legger han hele hodet ned på gulvet, i går var det som regel bare tippet forrover med snuten parkert i parketten. 

Utpå kvelden ville han ut på terassen, men han hadde ikke energi nok til å hoppe opp på kanten for å se utover bakgården. Vi løftet ham opp og mens han satt der og snuste på den friske luften så viftet han litt med halen for første gang.

Vi fikk selvfølgelig også en runde med oppkast. Bare veske, så jeg tror han hadde drukket for mye vann for fort. Nå dagen etter så er han mye piggere, men fortsatt litt sløv. Halen henger som et slapt slips og han er åpenbart ikke kommet over bivirkningene av narkosen enda. Veterinæren sa han nok kom til å være litt slapp i dag også, så det er vel som forventet, men vi håper jo han er tilbake til sitt gamle jeg (men med renerer tenner) i løpet av dagen.

Jaktkatten Apollo

DSC04867

Med oss hjem fra Amerika hadde vi en katteleke som vistnok skulle hjelpe katten å finne frem til jaktinstinktet. Apollo liker helt klart denne leken, en liten fugl med fjær og no elektronikk inni så den kvitrer når den blir slengt rundt. Jaktinstinktet har vi derimot ikke sett denne katteleken bringe frem, han tar den med seg opp i sofaen når han er hjemme alene og mest av alt virker det som om han ser på den som en slags sutteklut han kan kose litt med.

Ekte fugler derimot frembringer helt klart noe i Apollo. Jeg satt og jobbet når jeg hørte noen rare lyder. Det var Apollo som satt ved døra ut og lagde eck-eck-eck lyder. Jeg har hørt ham lage disse lydene tidligere og det er alltid når han har et bytte i sikte. Nå var desverre døra lukket så han fikk ikke tøffet seg så mye. Kanskje like greit med tanke på de 5 etagene det er ned til bakgården. 

Lorem ipsum dolor sit amet.