Livet

Og livet blir aldri som før

For en uke siden var Ragnhild på kontroll og da ble det sagt at de tok sikte på en igangsetting 12 mai. Så på Fredag var hun på en ny kontroll og  det viste seg at det var 2 cm åpning. Jeg fikk beskjed om at det ikke var noe jeg kunne gjøre på sykehuset så jeg trengte ikke stresse. Likvel gikk jeg tidlig fra jobb.

Etter en kort tur hjemmom for å mate katten og hente baggen som sto klar til sykehusbesøket fant jeg også veien til Ullevål. Der ble jeg vist til et føderom hvor jeg fant Ragnhild i en seng. Gjennom natten ble det jevnlig sjekket og litt før kl 10 lørdag morgen ble det erklært at det var full åpning og fødslen kunne starte på alvor. Etter en times tid uten noe særlig fremgang ble de riestimulerende midlene skrudd av og Ragnhild fikk hvile en times tid før de satt igang igjen litt etter kl 12. 

IMG_2024
Kl 13:15 ble Ingeborg født. 2125 gram og 43 cm.

Kl 13:25 fulgte Tallak. 
2395 gram og 46 cm.
IMG_2044
Da tvillingene endte opp med å komme ca 6 uker før tiden så ble de tatt med til nyfødtintensiven. Ragnhild ble kort tid etter fødslen tatt med til operasjonsavd. for å få litt hjelp til å fjerne morkakene som ikke løsnet og jeg endte opp på et venterom. Jeg rakk så vidt å få meg noe mat før jeg ble hentet og tatt med til nyfødtintensiven hvor jeg fikk hilse ordentlig på Ingeborg og Tallak. De pustet fint selv og jeg var med når de fikk satt inn sondene og fikk sitt første måltid og når det ble tatt blodprøver av dem.

Nå et par dager senere får de topp karakterer i spising, tissing, bæsjing og soving. De har ikke lenger varmeseng og vi er hos de hver tredje time gjennom dagen for å ta oss av bleieskift og mating. Arbeidsdagen nå er 08:30 til 21:30. Natteskiftet tar sykepleierene seg av. 

Vi må nok regne med å bli minst en uke her før de blir skrevet ut fra nyfødtintensiven, men de regner ikke med at det blir mer enn to uker.

Lorem ipsum dolor sit amet.