Livet

Apollo vs the World

Screen shot 2011-04-29 at 08.42.25Den siste uka har Apollo begynt masingen litt etter kl 06 om morgenen. Det er ikke mat han vil ha, men en luftetur. Prosjekt Utekatt har gått over all forventning og han har klatret i trær, sneket seg innpå fugler (men ikke kommet nær nok til å anngripe) og han har stukket av fra kattevokteren sin for å kunne løpe rundt i nabolaget uten tilsyn.

De hvite potene hans har fått møkk på seg for første gang siden Apollo flyttet inn sammen med oss og apetitten hans har økt no voldsomt. Disse små lufteturene, på 10-20 minutter forutsatt at han ikke stikker av, har resultert i en markant økning i tørrforkonsum. 

Det er litt synd vi må ta med oss Apollo tilbake til Trondheim igjen nå snart, for vi har ingen stor hage med gressplen, trær og busker han kan boltre seg i. men vi har en gårdsplass og det er andre katter i nabolaget. Forhåpentligvis kan vi snart stole nok på katten til at vi kan slippe ham ut uten å måtte passe på ham. Den siste ukes utvikling er ihvertfall veldig positiv og siden han jo er en voksen katt så burde det gå greit. 

Uansett så har han ihvertfall hatt en fin påske på Ullern selv om togturen ned fra Trondheim ikke var no populær.

Deep State

deepDa er jeg akkurat ferdig med Deep State av Walter Jon Williams. Boka tar for seg skaperene av flere vellykkede Alternate Reality Games og hva som skjer når disse blir hyret inn av CIA til å ha regien på en revolusjon i Tyrkia. 

Boka kom ut rett etter at Tunisierene hadde sin revulosjon nå nylig og Williams skrev om twitter-revolusjonen på bloggen sin. Nå skal jeg ikke avsløre hva som skjer i boka, men revolusjonen går selvsagt ikke etter manus. Det festlige er hvordan karakterene i boka bygger opp en revolusjon på samme måte som et ARG. 

Drøbaklunsj

Etter frokost og litt kattelufting tok vi i dag turen til Drøbak for å rusle litt i gatene og spise lunsj og is. På veien gjennom Oslo svingte vi innom Vålrenga og plukket opp Gry.

Drøbak viste seg som et søvnig småsted når vi kom dir, men etter at vi kom ut fra bakgården hvor vi hadde spist lunsj var det fult av folk i gatene. Folk hadde våknet og det var fler enn oss som ruslet rundt i sola. Lydsmurfen ble avbildet med havna i bakgrunnen og det ble også anledning til å finne en geocache.

På vei hjem gjorde vi et stopp på SATS på Skøyen i håp om å svi av et par kalorier før kveldens pinnekjøtt skal inntas.

Asfaltpåske

Noen drar på fjellet, vi drar til storbyen. I halvannen uke er vi å finne i Oslo og på planen står pinnekjøtt, Sognsvann rundt medsols, grilling, utepils, familiebesøk, teater og tallerkenshopping.

Forhåpentligvis blir det tid til litt avslapping også.

Reisekatt

I år blir det asfaltpåske, halvannen uke i Tigerstaden. Ragnhild kom fra London og Apollo og jeg kom ned fra Trondheim med tog i går. 

photoApollo er ikke spesielt glad i å reise så i går morges fikk han beroligende sammen med litt torsk. Han var litt skeptisk til torsken, normalt får han torsk på kvelden så frokosttorsk kom som en overraskelse på ham. Etter en liten stund fikk dopet effekt og Apollo ble litt sjanglete og ekstra modig. Når taxien kom var han relativt samarbeidsvillig og tok sin plass i buret. Taxituren gikk greit og toget så lenge ut til å gå helt fint det også. Jeg skjønner jo at det ikke er noe gøy å sitte i et bur en lang togtur. Det er jo faktisk ganske kjedelig å sitte på et tog såpass lenge for meg også. Han hadde noen anfall av utbryterkatt underveis, men i det store og det hele gikk det ganske greit og vel fremme i Oslo (45 min forsinket) møtte vi Ragnhild som hadde kjøpt reker. 

Nå ligger Apollo i godstolen og hviler etter han har blit lovet en tur ut på den store plenen senere i dag.

Når innekatt blir utekatt, dag 3

Apollo har fått sansen for dette med å være ute. Han er ingen utekatt enda, men han synes det er veldig spennende å gå ut i bakgården og snuse rundt. Så spennende at han gjerne sitter forran utgangsdøra og maser (høyt) om å få gå ut. Og når vi først går ut så er han den første ned trappa.

I morges var han med ut når jeg hentet avisa før frokost, men da jeg bærte ham inn igjen med en gang ble han mild sagt sur og satt i gangen og mjauet mens vi spiste frokost.

Etter forkost gikk vi ut en snartur og jeg så ganske raskt at vi ikke var alene i bakgården. Nabokatten, en hunkatt som nok er mer vant til andre katter enn Apollo,kom snikende opp på Apollo mens han satt og tittet inn kjellervinduet (kanskje i håp om å få sett Frank, bulldoggen som bor i kjelleren). Det hele ble litt skummelt og Apollo løp inn og satt seg i vinduet og tittet ned på den andre katten.

Men så kommer han ut igjen og denne gangen viser han hvem sin bakgård det er. Han markerer tydlig at det er han som er sjefen og skremmer den andre katten under bilen.

Ragnhild og jeg er nå veldig stolte av Apollo.

Når innekatt blir utekatt

Apollo er ikke en stor og tøff bakgårdskatt, men det hindrer ham ikke fra å gå på eventyr i bakgården.

Sist Apollo var ute var når han datt ned fem etager på Grünerløkka. Nå starter vi på bakkeplan og alt er mye greiere. Han var en liten tur ute i bakgården i går. Det så ut til å være skummelt og spennende på en gang. I dag morges viste han klare tegn på å være klar for en ny tur ut når Ragnhild dro til Dragvoll og en times tid senere så maste han nok en gang om å få lov til å gå ut.

Det er mye spennende ute, men også en del skummelt. Biler f.eks. de er ganske skumle. I videoklippet under så lusker Apollo fint rundt rett utenfor bakgården vår, men så kommer det en bil forbi og da blir det litt for spennende og han løper inn igjen.

Om vi klarer å gjøre en utekatt av ham tviler jeg på, men han har bare gpdt av noen nye sanseinntrykk og litt ekstra trim. Så kanskje i han i løpet av sommeren blir tøff nok til å være ute uten at vi følger med og uten at døra inn står åpen.

Lorem ipsum dolor sit amet.