Livet

Oktagonet

IMGP2178Nei, ikke Chuck Norris filmen, men Oktagonet i Nidarosdomen. Neste uke tar de ned stilaset og det vil ikke lenger være mulig å få se alle dekorasjonene oppover i Oktagonet på nært hold. Lørdag og søndag denne helgen er siste sjanse.
IMGP2211
Vi fikk en grundig 
IMGP2184
omvisning oppe i stilaset. På det høyeste 15 meter over gulvet tror jeg. Vi fikk sett skulpturer og detaljer som det normalt er helt umulig å komme innpå. Riktignok var det dårlig lys og langt fra optimale forhold for fotografering, men etter å ha gått over rundt 100 bilder jeg knipset så fikk jeg noen brukbare. 

Å se steinhuggerkunst på det nivået på nært hold gir en ny respekt for den jobben de gjorde når kirken ble bygget, når den ble gjenreist og når den ble restaurert.

Et imponerende stykke arbeid.

IQ

Denne uken har jeg vært hos Jernbaneverket og blit IQ-testet, vel ikke egentlig men det høres så mye bedre ut.

Screen shot 2011-03-20 at 11.13.58En arbeidpsykologisk test kalte de det, og den minnet ganske mye om testet jeg tok på sesjon fo 15-16 år siden. I tillegg til de klassiske oppgavene med tallrekker og mønstergjenkjenning var det også noen tester på simultankapasitet  og stress.

For å varme opp de små grå rotet jeg litt rundt på nettet dagen før testen og noen IQ-tester. Websiden til Mensa Norge hadde en test, og jeg fant også en grei test på de danske sidene. Nå er jo ikke disse webtestene det samme som den testen jeg gjorde hos Jernbaneverket, men de er ganske like deler av den testen. Etter å ha tatt et par tre tester på nett følte jeg meg ganske trygg på at hjernen min ikke hadde gått helt i dvale etter noen måneder uten jobb og  etter endt testing hos Jernbaneverket fikk jeg riktignok ikke opplest noen IQ (det var jo tross alt ingen IQ test), men fikk beskjed om at jeg fikk høye resultater (topp 10%) i alle kategoriene. 

Lorem ipsum dolor sit amet.