Livet

Dagens lyspunkt

Jeg jakter stadig på drømmejobben, og i dag kom en e-post som bringer med seg litt håp. En av bedriftene jeg har pratet med i det siste ba meg komme innom for en samtale senere denne uken. En samtale er vel å regne som et intervju og stillingen ikke er lyst ut og de kun har vært i kontakt med fire-fem andre så tolker jeg det dit hen at jeg ihvertfall er med inn i siste runde.

Og selv om jeg ikke kan slutte å se etter andre jobber bare fordi jeg skal på et intervju senere i uka så er det ihvertfall lettere å gjøre den jobben når en får bekreftet at noen der ute ser ut til å kunne ha bruk for meg og min kompetanse. Det blir fort litt tungt når man ikke få rnoen positive svar og begynner å lure på om en er ubrukelig.

Så jeg krysser fingrene for intervjuet og fortsetter å skrive søknader med fornyet iver.

Et hobbyprosjekt

DSC01555De siste par årene har jeg spilt litt Warhammer Fantasy Battle, malt miniatyrer og laget terreng. Jeg har ikke funnet noen å spille med her oppe i Trondheim enda. Nå har jeg forsåvidt ikke forsøkt og finne noen å spille med heller, men jeg har fortsatt mange miniatyrer som trenger et par strøk maling.

25623I Oslo spilte jeg en del sammen med Håvard som har et relativt ambisiøst prosjekt gående. Håvard holde rpå å lage et Mordheimbrett. Mordheim er nært beslektet med Warhammer Fantasy Battle, bruker i stor grad de samme miniatyrene, men tar for seg kamper mellom mindre grupper, gjerne i urbane omgivelser mens WFB er slag mellom større militære avdelinger på en slagmark.

Til Mordheimbrettet trenger Håvard en del byggninger og det er mitt nye hobbyprosjekt. I går plukket jeg opp litt byggningsmaterialer og i kveld regner jeg med å få en skisse av grunnflaten på et av byggene slik at jeg kan sette igang med byggeprosjektet. 

3 måneder i ny by

Etter 3 måneder i ny by og utallige jobbsøknader har jeg fortsatt ikke funnet meg en jobb. Det begynner mildt sagt å bli litt frustrerende. Daglig rutine er å lese seg syk på stillingsannonser, finne noen å søke på  og så håpe at denne kanskje er den som gir meg en jobb. Det trenger ikke være drømmejobben, det trenger bare være en jobb. Jeg har ikke begynt å søke på jobb i butikk enda, men jeg har søkt på jobb som truckfører på lager, men der er jeg nok litt overkvalifisert og tror jobben ender opp hos en 19 år gammel student isteden. Å ikke få jobb begynner å tære på kreftene og motivasjonen.

Akkurat nå har jeg fått noe å gjøre av Adecco, ikke drømmejobben, men det er noe å stå opp for om morgenen, og det gir ihvertfall livet litt mening. Om det er spennende? Vet ikke helt enda for jeg har ikke begynt, men jeg skal avise dieseltog på togverkstedet rett borti gata her. 

På jobbsøkerfronten føles ting ihvertfall litt lysere nå etter at jeg pratet med en liten bedrift som er på jakt etter en prosjektleder. Stillingen er ikke utlyst, men de ble tipset om meg fra en av sine samarbeidspartnere hvor jeg hadde søkt på en jobb rett før jul. De er vist i prat med 4 andre og det virker som en spennende bedrift med et godt miljø. Jeg krysser fingrene for at denne gangen skal ting løsne og at det er nettopp meg de vil ha når de utvider arbeidsstaben. 

Ragnhild har det sånnsett litt greiere, hun hadde jo allerede en jobb å gå til når vi flyttet hit. Hun har nå kommet godt igang, trives på kontoret sitt og trives med kollegaene sine. Jeg har ikke fått vært inne på Dragvoll og sett kontoret enda, men hun sier hun har en stygg med god sofa, utsikt til andre kontorer og en vannkoker til te. Her hjemme har jeg det selvfølgelig enda bedre med fult kjøkken, eget bad, seng om jeg skulle bli sliten av å søke jobb og om det ikke er lønnet så er jo fortsatt verdens viktigste jobb å klappe katten.

Jula som gikk galt

Jul og nyttår 2010 gikk ikke helt som planlagt.

Det startet greit med en kjapp flytur ned til Oslo og vi ble møtt av en katt som tydligvis satte pris på å se oss igjen når vi kom frem til Ulleren. 

Der begynte også problemene.

Varmtvannstanken er på loftet og rørene fra varmtvannstanken og til bade ot kjøkkenet var frosset. Null varmtvann med andre ord. Vi stengte ventilen på varmtvannstanken og og dro til Holmestrand hvor vi skulle feire jul. Ragnhild var da forkjølet og hadde litt feber så det ble en stille og rolig julefeiring og på gørste juledag begynner jeg å føle meg dårlig. Siden det er jeg som ikke har drukket og skal kjøre bestemmer vi oss for å dra litt tidlig fra Holmestrand så vi skal komme oss inn til Oslo tidlig. Vi kommer oss forsåvidt greit inn til Oslo, men jeg stopper på motorveien rett etter Drammen og legger igjen middagen i snøskavelen.

Vel fremme i Oslo er det sofa og seng med feber og omgangssyken resten av helgen. Natt til Mandag blir vi vekt av at naboen ringer for drypper det vann fra taket på kjøkkenet deres. Det har blit mildere i løpet av natta og de frossne rørene har tint. Med sprekk i røret har det blitt en liten lekkasje. Heldigvis hadde vi stengt ventilen på varmtvannstanken så det er ikke mye vann som lekker ut, men fortsatt nok til at det nådde naboen under. Mandag morgen kommer rørleggeren innom og setter inn en ny rørstump der lekkasjen var.

Lorem ipsum dolor sit amet.