Festival

Festival opptar en hel del av min tid om sommeren.

Øya 2011

Da Øyafestivalen nærmet seg i fjor var det allerede klart at vi skulle flytte til Trondheim og jeg gav ledelsen beskjed om at jeg kom til å trekke meg fra stillingen min etter at Øya 2010 var over. 

I helgen fikk jeg de første mailene fra frivillige som har jobbet i min avdeling og det var en underlig følelse og vidresende dem.

Hvordan festivalen kommer til å utarte seg for meg i år vet jeg ikke, men etter 11 festivaler er det helt utenkelig at jeg ikke skal jobbe i år. Nøyaktig hva mine oppgaver blir og hvor mye jeg kommer til å jobbe vet jeg ikke, men forhåpentligvis betyr det at jeg ikke har det samme lederansvaret lenger at jeg får sett mer konsert og kanskje drukket en øl eller to.

Oktoberfest på Chateau Neuf

Oktoberfest, kultur eller ukultur?

En ting er helt sikkert, det kommer til å være mange som våkner opp med litt trang hjelm etter å ha testet litt for mange typer øl på Chateau Neuf i løpet av de neste dagene. Over 100 sorter øl, drikkeviser, kostymer og et over gjennomsnittlig høyt alkoholkonsum.

Underholdningen i helgen står blandt annet en gjenganger fra STUDiO for, Mambo Kurt. Om ikke annet så pleier det bli god stemning når Kurt tar med seg orgelet sitt og kommer til Oslo

Så får man ta opptellingen etter endt Oktoberfest, hvor mange utkastelser per ølsort, hvor mange besøk av ambulanse og politi og hvor mange vil fable om å dra til München neste år.

Øya 2010

Sliten nå.

Screen shot 2010-08-12 at 09.38.14Ser med skrekk på morgendagens værmelding fra yr.no. Det er ikke akkurat oppløftende at de melder regne hele dagen. 

Når det er sagt så går jobben på festivalen ganske greit. Avdelingen har nye lokaler og vi trives relativt godt der. Ting ser ut til å fungere for oss i år også selv om vi har fått noen nye utfordringer.

Salget første dag var ikke dårlig med tanke på været, men med morgendagens varslede vær så tror jeg ikke det blir noen ny rekord i år.

Vi får se hva de neste par dagene bringer.

Festivalsommer tross alt

Sukkerbiten begynner nå å gå seg til. Den spiser ikke lenger opp alle dagene mine og jeg begynner å nærme meg en mer normal arbeidstid. Så nå som Sukkerbiten ikke krever like mange timer av meg lenger så ligger det en bunke papirarbeid fra Miniøya og venter og Øyafetivalen er bare en måned unna.

Selv om sommeren blir fattig på festivaler for min del så ser det ikke ut til at det blir no mindre jobb av den grunn. Og midt oppi det hele skal jeg planlegge og arrangere min egen bryllupsfest.

Hektisk med andre ord.

Sukkerbiten er åpen

DSC05030Ca. klokken 14:30 kom beskjeden om at Sukkerbitens sjenkebevilling var i orden. Klokken 16:30 serverte vi vår første kunde og nå en time senere har både kjøkken og bartendere fått noe å gjøre. 

Etter å ha ventet i to uker er det en enorm lettelse og nå kunne ta imot gjestene og ikke bare beklage og be dem komme tilbake senere. P-K som er smiler med en øl var ikke den første kunden vår, men han prøver ut både mat og drikke mens han venter på venner og kjente.

Bevilling i boks

Da har Sukkerbiten fått sjenkebevilling.

Vi åpner klokken 16.00 i dag, torsdag 17 juni.

Coaster Call

DSC05021Da er Coaster Call'en på plass. Når kundene bestiller mat får de med en nummerert brikke som vil blinke og vibrere når maten er klar til henting. Ingen servitører som løper rådville mellom bordene og lurer på hvem som skal ha burgeren.

Vi satser på at de gjør at gjestene får maten sin raskere uten at de trenger å stå og henge ved baren og vente på maten sin. Et teknologisk vidunder med andre ord.

Sukkerbiten WiFi

1208185285896971921coredump_Glassy_WiFi_symbol.svg.medDa Telenor levert internett helt ut til Sukkerbiten og jeg har satt en en trådløs router så vi og våre gjester kan surfe rundt på internett. Hastigheten på nettet er jeg ikke helt sikker på, men jeg får ihvertfall godt signal i hele teltet.

Sjenkebevillinga mangler vi desverre fortsatt og jeg krysser nå fingrene for et sav fra Næringsetaten i morgen.

Bevilling denne uka kanskje?

DSC05004Etter en uke uten bevilling på Sukkerbiten ser det ut til at godværet er på vei tilbake. Vi håper jo at bevilling dukker opp en av de neste dagene så vi rekker å få rutinene i baren på plass før helga. I dag har Øyafestivalen pressekonferanse på Sukkerbiten, programmet for sommerens festival skal presenteres. 

Vi har svaner, men ingen bevilling

DSC04989Vi venter stadig på sjenkebevillingen. Saksgangen tar sin tid og vi regner med at vi snart når toppen av bunken. Det er veldig frustrerende å ha en bar ferdig, et begrenset tidsrom og drive den og hver dag vite at vi taper penger.

Det vi har er en svanefamilie rett utenfor døren vår. Fire små svaner har svømt rundt sammen med foreldrene sine den siste uken.

Mens vi venter på stempel

DSC04944DSC04952DSC04959Teltet er på plass og vi vetnter fortsatt på å få godkjent sjenkebevilling fra Næringsetaten. Riktignok er ikke kjøkkenet eller baren ferdig bygd enda, men hadde vi hatt lov så kunne vi solgt mang et glass med duggfrisk øl her uten. Byggearbeidet går stadig fremover og forhåpentligvis får vi stemplet vi trenger på bevillinga i løpet av uka som kommer så vi kan åpne snart

Fredag hadde vi en pre-åpningsfest, for vi fikk bevilling for en dag, og flere hundre var innom teltet. Baren hadde et klart festivalpreg, men fungerte overraskende takket være glimrende ansatte. Gjestene så ut til å har en fortreffelig aften og stemningen var på topp.

Rett utenfor teltet vårt holder to svaner til. Jeg vet ikke når eggene kan forventes og klekke, men jeg regner med at det blir et par småsvaner i løpet av sommeren.

HAV Eiendom åpner øya

DSC04931HAV Eiendom åpner øya med konsert, middag og en hyggelig kveld i solen. Hele dagen har vært utrolig hektisk, og vi jobber fortsatt i kulissene mens gjestene hygger seg utenfor teltet vårt. I morgen håper vi å kunne se Bypaviljongen ferdig reist, med inventaret på plass selv om en del av det tekniske først kommer til uken. Det blir en hektisk periode fremover, men når slitet er over regner vi med å ha Oslos beste uteservering med sol hele dagen og utsikt til både containerhavna og Operaen.

sukkerbiten.no goes live

Det er vist mye som har skjedd i dag.

sukkerbiten.no har dukket opp på nett og du kan også besøke Sukkerbiten på Facebook.  Regner med det blir liv og røre i ukene som kommer og at Sukkerbiten får mange venner.

Bygg, reis deg!

DSC04918DSC04916Om det ikke er streiken som skaper problemer så er det vinden. I løpet av dagen har det taket kommet opp på seksjon 2 til tross for at vinden satt en stopper for dette i flere timer. i Seksjon 3 har vinduene kommet inn i veggen og man begynner å ane hvor tøft dette kan bli.

Inne i seksjon 1 er snekkerene i full gang med å legge gulv til kjøkkenet. Når jeg måtte stikke for kvelden så var gulvet ferdig, veggene  på kjøkkenet hadde reist seg og ting gikk fort fremover. Jeg regner med at når jeg kommer tilbake torsdag morgen er bar og kjøkken ferdig bygs. Vel, selve kontruksjonen da vel og merke, ikke med alt av maskineri og slikt på plass, men ihvertfall som et tomt rom som bare venter på inventar.  Det meste av kjøkkenet venter bare på å monteres, mens barutstyret er forsinket på grunn av transportstreiken.

Seksjon 1 og 2 regner jeg med blir satt sammen i løpet av kvelden. Så snart de er satt sammen så kan bargulvet legges og bardisken bygges. Det går med andre ord veldig fort fremover nå.

Nå også med møbler

DSC04906DSC04908Riggingen går stadig fremover. Den siste asfalten legges bak teltet i dag, Ringnes har fått levert en del utstyr til oss selv om de også har en del problemer grunnet transportstreiken. Det plants syriner rundt på området og snekkerene er i full gang med å bygge. Det som ligger nærmest kamera på det øverste bildet er starten på gulvet i baren. 

IKEA har også dukket opp. De er i full gang med å montere møbler så gjestene våre kan bli møtt av noe annet enn enkle bord og benker.

God fremgang på Sukkerbiten med andre ord.

Andre dag av riggingen

DSC04898Riggingen går sin gang. Alle seksjonene er montert, den første er heist satt på riktig plass og de andre vil følge etter og få vegger og tak fortløpende. Det er godt å se at teltet kommer opp. Snekkerene har fått rigget seg til og begynner med bygging av kjøkken og bar i morgentimene. 

Sukkerbiten reiser seg

DSC04894DSC04892Riggingen har pågått i noen timer nå og skjelettet til Sukkerbiten reiser seg. Etter planen skal hele rammeverket opp i dag og noe av duken også. I morgen kommer snekkerene for å begynne med byggingen av bar og kjøkken. Torsdag bør riggingen av selve teltet være ferdig og vi bør ha kommet ganske langt med innredningen. Møbler bør dukke opp og det meste av utstyr ti baren bør være på plass. Selv om teltet kom frem til tross for streiken så er det et par andre leverandører som er påvirket av streiken, men ting ser ut til å løse seg.

Riggingen er i gang

sukkebit1Da har teltet kommet og riggingen er i gang. De har holdt på siden 05 i morges og jeg regner med at når jeg kommer tilbake dit senere i dag har de første bitene blit reist. Det skal legges litt mer asfalt der ute, og noen containere kommer også til å dukke opp i løpet av de neste par dagene. Forhåpentligvis kan snekkerene begynne å bygge kjøkkenet i morgen slik at vi kan "flytte inn" til helgen. Mye som gjenstår å gjøre, men vi kan jo festival så vi er vant til at ting reiser seg i løpet av få dager.

Streiken til tross, teltet er på vei

IMG_5282Teltet vi skal bruke på Sukkerbiten, også kjent som Bypaviljongen, har siden transportstreiken startet ligget på en godsterminal i Bergen. Grunnet streken har det ikke vært helt lett å få teltet ut av terminalen og til Oslo. Først bød det på problemer å få lastet teltet, så viste det seg at den transportøren vi hadde booket oppdraget med ikke kunne ta jobben grunnet streik så vi måtte i siste liten finne et annet transportselskap til å ta jobben. Men nå på overtid er teltet vistnok på vei til Oslo og riggingen kan forhåpentligvis begynne tirsdag morgen.

Vi leker ikke butikk

sukkerbiten barDet er riktignok ikke festival, men det er i et telt så da passer det her. 

Det kommer til å dukke opp en ny uteservering i Oslo i sommer. Vi skal ha et ordentlig tilbud så vi trenger en bar og et kjøkken. Vi kunne selvfølgelig gjort noe enkelt, men vi velger isteden å bygge en relativt åpen bar og kjøkkenløsning. Forhåpentligvis får vi opp teltet i løpet av onsdagen. I løpet av torsdagen bør baren begynne og ligne på noe og på torsdag kveld så skal vi klare å servere øl enten baren vår er ferdigbygd eller ikke.


Lorem ipsum dolor sit amet.